3ο Πανελλήνιο Συνεδρίο Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας με Διεθνή Συμμετοχή.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί O3-O6 Απριλίου 2019 στην Αθήνα, στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής.

Η κεντρική ιδέα του Συνέδριου παραμένει η ίδια όπως ακριβώς και στα προηγούμενα. Να φέρει σε επαφή όλους τους ανθρώπους
του επείγοντος με ένα και μοναδικό στόχο, την ανάπτυξη των βέλτιστων πρακτικών προς όφελος των ασθενών και της κοινότητας.
Το Συνέδριο θα αποτελέσει τόπο συνάντησης των προνοσοκομειακών επαγγελματιών υγείας, των υγειονομικών της Πρωτοβάθμιας
Φροντίδας Υγείας και των Νοσοκομείων που με διαφορετικές ειδικότητες και από διαφορετικές θέσεις δίνουν τη μάχη του
επείγοντος, αλλά και εθελοντών διασωστών και ευαισθητοποιημένων κοινωνικών ομάδων και πολιτών που κατανοούν ολοένα
και περισσότερο ότι το επείγον δεν είναι αποκλειστική υπόθεση των υγειονομικών αλλά υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας.

Και ακριβώς αυτό θα είναι και το βασικό σύνθημα και μήνυμα του Συνεδρίου: Το επείγον υπόθεση της κοινωνίας!

Το Συνέδριο, που πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό 'Kids Save Lives-Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές',
θα δώσει με αξέχαστο τρόπο βήμα στους διασώστες του αύριο, τα παιδιά. Στη διάρκειά του θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα
του πρώτου χρόνου εφαρμογής του Εθνικού Προγράμματος Εκπαίδευσης Μαθητών Σχολικής Ηλικίας στην Καρδιοπνευμονική
Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) που, μετά από σχετική εγκριτική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, οργανώνουν
και υλοποιούν η ΕΕΕΠΦ και ο Ανθρωπιστικός Οργανισμός 'Kids Save Lives-Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές' έχοντας εκπαιδεύσει μέχρι σήμερα
περισσότερους από 15ΟΟΟ μαθητές σε όλες σχεδόν τις Περιφέρειες της χώρας.

Τα παιδιά θα παρουσιάσουν την εμπειρία τους και σχολεία που ήδη έχουν εκπαιδευτεί θα διαγωνιστούν σε δεξιότητες ΚΑΡΠΑ σε συνθήκες προσομοίωσης στο πλαίσιο ενός μοναδικού πρωταθλήματος ζωής (Kids Save Lives Championship).

Ταυτόχρονα, εκδηλώσεις με μαζική συμμετοχή παιδιών μέσα και έξω από τους χώρους του Συνεδρίου θα στείλουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα αλλάζει σελίδα και συγκαταλέγεται πλέον στις πρωτοπόρες χώρες της Ευρώπης στην εκπαίδευση μαθητών στην Αναζωογόνηση.

Το Συνέδριο θα δώσει επίσης βήμα σε οργανωμένες ομάδες πολιτών που αποδεικνύουν με τη δράση τους ότι οι τοπικές κοινωνίες μπορεί και πρέπει να οργανωθούν στην αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής και του επείγοντος. Αξιέπαινα παραδείγματα όπως των Τρικάλων και της Χαλκιδικής θα έχουν την τιμητική τους και ειδικές συνεδρίες με συμμετοχή διεθνών ομιλητών με εμπειρία στην οργάνωση της κοινότητας θα καταδείξουν την ανάγκη της στοχευμένης εκπαίδευσης των πολιτών και της αρμονικής θεσμικής συνεργασίας ΕΚΑΒ και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Το παρόν και το μέλλον του ΕΚΑΒ και του έλληνα επαγγελματία διασώστη θα βρεθεί στον πυρήνα του Συνεδρίου συνεχίζοντας τη
συζήτηση που είχε ανοίξει και στα προηγούμενα. Τώρα είναι η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα. Οι έλληνες διασώστες πρέπει
να τολμήσουν την απόδραση από το τέλμα της σημερινής ισοπεδωτικής ομοιομορφίας διεκδικώντας δίκαιη πιστοποιημένη ανέλιξη, σαφή περιγραφή των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, ουσιαστικές αρμοδιότητες και εμπράγματη αναγνώριση του ρόλου τους. Το Συνέδριο θα συνεισφέρει σε μια τέτοια προσπάθεια δίνοντας βήμα σε έλληνες διασώστες αλλά και σε διασώστες του εξωτερικού με αποδεδειγμένη εμπειρία στην εκπαίδευση επαγγελματιών διασωστών και στην οργάνωση Υπηρεσιών Ασθενοφόρων σε χώρες με υποδειγματικά συστήματα Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.

Για πρώτη φορά θα τεθεί με έμφαση το θέμα της επείγουσας ανάγκης δημιουργίας Εθνικού Συστήματος Τραύματος στη διάρκεια πολύωρης ειδικής συνεδρίας με συμμετοχή επιστημόνων διεθνούς εμβέλειας και υψηλόβαθμων εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας.

Είναι αυτονόητο ότι το Συνέδριο θα ενσωματώσει στο Επιστημονικό του Πρόγραμμα όλες τις θεματικές ενότητες αιχμής επικεντρώνοντας στις σύγχρονες τάσεις και εξελίξεις.

Η οργάνωση των Συστημάτων Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας και των Υπηρεσιών Ασθενοφόρων και η συνεργασία
τους με τις τοπικές κοινότητες, οι αλλαγές στην οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των ΤΕΠ και οι επιπτώσεις τους στην αντιμετώπιση του επείγοντος, οι εξελίξεις στην Αναζωογόνηση και στην Παιδιατρική Αναζωογόνηση, η επείγουσα διαχείριση του δύσκολου αεραγωγού, οι εξελίξεις και τα debates στην αντιμετώπιση του τραύματος και των μαζικών απωλειών υγείας, το μαιευτικό επείγον, η διαχείριση του πόνου στο προνοσοκομειακό περιβάλλον και στο ΤΕΠ, το νευρολογικό επείγον, η έρευνα και οι νέες τεχνολογίες στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Φροντίδα, η εκπαίδευση στο επείγον και πολλές ακόμη ενότητες θα δώσουν την ευκαιρία σε πολύχρωμα ακροατήρια να συμμετέχουν σε δημιουργικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις για το παρόν και το μέλλον του επείγοντος στη χώρα μας και στον κόσμο.

Ταυτόχρονα, συνεδρίες παρουσίασης εργασιών και ανακοινώσεων, το βήμα του διασώστη και του εθελοντή διασώστη, πολυάριθμα
πρωτότυπα και διαδραστικά workshops και παράλληλα events και διαγωνισμοί πληρωμάτων ασθενοφόρων και εθελοντικών ομάδων
ολοκληρώσουν την εικόνα ενός ελκυστικού Προγράμματος.

Το ακροατήριο του Συνεδρίου θα έχει για μια ακόμη φορά την τύχη να έρθει σε επαφή και να επικοινωνήσει με διεθνείς ομιλητές που διαμορφώνουν τις παγκόσμιες εξελίξεις στο χώρο της Αναζωογόνησης και του Τραύματος, και γενικά του επείγοντος.

Το Συνέδριό μας θέλουμε να γίνει ο καταλύτης θετικών εξελίξεων στο χώρο του επείγοντος με τη δική σου συμμετοχή!

Σε προσκαλούμε να πάρεις δημιουργικά μέρος στις επιστημονικές συνεδρίες, στα workshops, στις παρουσιάσεις των εργασιών
και στα events.

Σε καλούμε να σκεφτείς έξω από τα καθιερωμένα, να συμμετέχεις ενεργά στο Πρόγραμμα του Συνεδρίου καταθέτοντας ιδέες, ερωτήσεις, διαφωνίες και προτάσεις, να διαγωνιστείς ή να επικροτήσεις τους διαγωνιζόμενους, να βρεθείς και να ανταλλάξεις απόψεις και εμπειρίες με παλιούς και νέους φίλους.

Θέλουμε τη συμβολή σου γιατί μόνο μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα και να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για το ΕΚΑΒ
και την οικογένεια του επείγοντος στη χώρα μας!

Το επείγον μας χρειάζεται όλους!
Ραντεβού στην Αθήνα,
Ο3-Ο6 Απριλίου 2Ο19!

Οι Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής
Χαράλαμπος Καπνόπουλος
Κωνσταντίνος Φορτούνης

Οι Πρόεδροι της Επιστημονικής Επιτροπής
Παναγιώτης Κουκόπουλος
Βαρβάρα Φυντανίδου

© 2017 ΕΕΕΠΦ, Θεσσαλονίκη, Συγγρού 5 ΤΚ: 54625 Τ: 2313053188
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε